Belangrijke data

Vrijdag 26 januari              Nieuwsbrief
Maandag 30 januari          Start Cito afname groep 1 t/m 8

Wist u dat

• groep 6 woensdag in het gemeentemuseum kerststallen uit heel de wereld heeft bekeken?
  • groep 6 nu cijferend kan optellen én aftrekken?
  • groep 8 een hele interessante gastles heeft gehad van ‘leven met een beperking’?
  • Selma, Amina en Ziad uit groep 8 een schoolkrant hebben gemaakt?
  • de kinderen vuurwerkbrillen hebben meegekregen of nog meekrijgen?
  • de resultaten van uw kind vanaf groep 3 online in te zien zijn?
  • kinderen van groep 3 bijna alle letters kennen?
  • de kinderen van groep 4/5 hard aan het oefenen zijn met de tafels?
  • de kinderen in groep 1/2 een woordenschatboekje hebben meegekregen om thuis mee te oefenen?
  • groep 7 een super gave techniekles heeft gehad?
  • groep 7 naar het Sleepvaartmuseum is geweest?
  • Juf Cheryl na de vakantie met zwangerschapsverlof gaat?

Help de Kardinaal Alfrinkschool in de VETstrijd!

Draag een steentje bij aan het riool en het milieu én help de Kardinaal Alfrinkschool!In januari verzamelen we zoveel mogelijk gebruikt vet. Daarmee verdienen we geld voor de school. Tijdens de VETstrijd nemen de scholen het een maand lang tegen elkaar op door zoveel mogelijk oud (frituur)vet en olie in te zamelen, dit hoort namelijk niet in het riool thuis. Het ingezamelde vet wordt gerecycled en kan worden gebruikt om biobrandstof van te maken. Duurzaam en goed voor het milieu! Bij ons op school kan in de maand januari vet en olie worden ingeleverd. Voor elke kliko ingezameld vet ontvangt de school een kleine vergoeding en VETstrijdpunten. De school met de meeste VETstrijdpunten wint bovendien een vette prijs! Uiteindelijk zal er samen met de kinderen gekeken worden waar we als school het ingezamelde geld aan gaan uitgeven.
Doet u mee? Doe het gebruikte frituurvet, bakvet of olie terug in de verpakking of in een lege plastic fles. U of uw zoon/dochter kan de afgesloten verpakking of plastic fles in de vetkliko doen. Deze zal heel januari 2015 in de hal bij ingang van de school staan. U bent zo het vet van de feestdagen snel weer kwijt en is het een duurzame investering in de school én het milieu.

Zieken kinderen
Vooral als de ‘r’ in de maand zit worden veel kinderen ziek. U als ouder kunt het beste beoordelen of uw kind naar school kan als hij of zij niet helemaal fit is. Wij gaan ervanuit dat als u uw kind naar school laat gaan, uw kind het gehele programma van die dag kan volgen inclusief de buitenspeelpauzes. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Mocht dit het geval zijn, kunt u deze bespreken met de leerkracht.

Sportexperience
Op woensdag 28 december organiseert Welzijn e25 opnieuw de Sportexperience. Tijdens de Sportexperience kunnen de kinderen deelnemen aan verschillende sportclinics en spelen op opblaasbare attracties.
Vorig jaar was het erg druk, al wil je zeker zijn van een plekje schrijf je dan snel in via http://www.buurtsportmaassluis.nl/evenementen/!

Wat: Sportexperience
Wanneer:     woensdag 28 december 2016 (in de kerstvakantie)
Hoe laat:       Groep 3 & 4 van 10.00 – 12.00 uur
Groep 5 t/m 8 van 13.00 – 15.00 uur
Waar:            Olympiahal
Voor wie:      Alle kinderen uit Maassluis
Kosten:          gratis!
Aantal:          Maximaal 130 inschrijvingen per dagdeel
Inschrijven:  http://www.buurtsportmaassluis.nl/evenementen/

De uiterste inschrijfdatum is zondag 25 december. Inschrijvingen na maandag 26 december worden niet meer verwerkt. In dat geval kunt u zich aanmelden bij de Olympiahal mits er minder dan 130 inschrijvingen zijn.

Let op: vol = vol!

Jeugdtheaterhuis Maassluis

Wil jij toneelspelen, zingen of dansen? Of wil je het allemaal? Dat kan bij het Jeugdtheaterhuis!
Fantaseer, bedenk de gekste verhalen en vertel ze! Ontdek kanten van jezelf waarvan je niet wist dat je ze had. Leer nieuwe vrienden kennen, krijg meer zelfvertrouwen en vooral: maak plezier. Het Jeugdtheaterhuis heeft aanbod voor iedereen tussen de 4 en 16 jaar! Gratis Open Les voor kinderen van 4 tot 6 jaar!
Wil je kennismaken met het Jeugdtheaterhuis en eens zien hoe leuk theaterlessen bij ons zijn? Doe dan mee met de gratis Open Lessen. Je bent van harte welkom in Theater Koningshof, vrijdag 20 januari 2017. De Open Les duurt van 15.30 tot 16.00 uur.
Leslocatie: Theater Koningshof, Uiverlaan 20, Maassluis.
Je moet je wel even inschrijven via www.jeugdtheaterhuis.nl.
Ben jij ouder dan 6 jaar en ben je ook nieuwsgierig naar de lessen bij het Jeugdtheaterhuis? Dan kun je vast een keertje meedoen met een van onze andere lessen. Stuur dan even een mail naar info@jeugdtheaterhuis.nl.

Wij wensen u namens heel het team fijne dagen toe!