Continurooster

Vanwege onder andere redenen van veiligheid en bereikbaarheid heeft de school in overleg met de ouders gekozen voor het werken met een continurooster.

Het overblijven op school

Bij het buitenspelen tussen de middag spelen de kinderen onder toeziend oog van de overblijfjuffen, die opgeleid zijn voor het uitvoeren van deze taak. Om het overblijven in goede banen te leiden en te garanderen, dat er altijd voldoende toezicht is, heeft de administratief medewerker tevens als taak de overblijf te coördineren.

Daarnaast zijn er een aantal leerkrachten aangesteld als overblijfcoördinator. Zij zorgen voor een goede communicatie tussen de overblijfjuffen, de overige leerkrachten en de kinderen. Er vinden ook vergaderingen plaats waarin er wordt gesproken over wat goed gaat en wat er wellicht nog beter kan, met het oog op oplossingsgericht werken.

De kosten voor het overblijven worden per jaar vastgesteld. De organisatie rondom het overblijven staat beschreven in het Handboek Overblijven.

Aan de ouders vragen we vriendelijk om voor het volgende te zorgen:

• een theedoek, welke als tafelkleedje dienst kan doen
  • brood in een trommeltje met daarop de naam van het kind en iets te drinken

Met de kinderen spreken we de volgende regels af:

• als we gaan eten, gaan we eerst onze handen wassen
  • we dekken onze tafel
  • voor we gezamenlijk gaan beginnen met eten, spreken we eerst een gebedje uit of we zijn even stil
  • tijdens het eten blijft iedereen op zijn plaats zitten
  • wat niet opgegeten wordt, gaat mee terug naar huis
  • de theedoek gaat elke dag mee naar huis

Handboek

Download het Handboek overblijf 2016-2017