Portfolio

Op de Kardinaal Alfrinkschool willen we kinderen meer inzicht geven in hun eigen leerproces. We vinden daarbij eigenaarschap en eigen verantwoordelijkheid bij kinderen heel belangrijk.

Het werken met portfolio’s zal kinderen meer zelfvertrouwen en motivatie geven en kinderen leren steeds beter op zichzelf te reflecteren. We vinden het belangrijk dat kinderen inzicht hebben in de doelen waaraan ze werken. Het werken met de tablets in groep 4 t/m 8 geeft de kinderen hier veel inzicht in.
In het portfolio kunt u ook het rapport en cito-uitslagen terug vinden. Tijdens het driehoeksgesprek met ouders, leerling en leerkracht wordt het portfolio besproken. Hierin wordt gekeken naar de behaalde doelen en wordt er samen bekeken wat de nieuwe doelen zijn voor de komende periode.