Groepen
Nieuws
App

Digitaal onderwijs


We werken vanaf groep 4 met Chromebooks in de klas voor de vakken; taal, rekenen en spelling.

Dit houdt in dat de kinderen voor de verwerking van de leerstof hun chromebook (in plaats van boeken en schriften) pakken. Tijdens deze verwerking werken de kinderen in eerste instantie aan het lesmateriaal van die dag. Digitaal onderwijs biedt een heel directe leerervaring. Ieder kind heeft zijn eigen werk. De lesstof wordt op diverse manieren aangeboden. De leerling voert het antwoord digitaal in en krijgt meteen feedback. Vervolgvragen worden moeilijker of makkelijker op basis van de resultaten.

De leerkracht ziet tijdens de les op het dashboard gelijk de voortgang van iedere leerling. Het dashboard geeft het overzicht van de hele klas. Zo weet de leerkracht welke leerlingen extra hulp nodig hebben, of dat een bepaalde opgave meer toelichting nodig heeft. Gericht complimenten geven gaat ook eenvoudiger. De leerlingen zelfstandig werken aan leerdoelen die in de les aan de orde zijn geweest.

Omdat de resultaten van de verwerkingsfase direct zichtbaar zijn, speelt de leerkracht daar direct op in. Het voortgangsrapport voor de hele klas kan bijvoorbeeld (zonder namen) worden gedeeld, en lastige vragen nogmaals doorgesproken.

Aan het einde van de dag hoeft de leerkracht geen werkboeken en schriften na te kijken: de resultaten zijn direct beschikbaar. Snappet vergelijkt de voortgang van een leerling tegen de leerdoelen, tegen de rest van de klas, en de hele klas tegen de rest van Nederland. De leerkracht heeft zo extra informatie om de volgende les zo goed mogelijk in te richten.

Contact

Contact
Sterrenschool maassluis
Kardinaal Alfrinkschool
Dr. Jan Schoutenlaan 3
3145 SX Maassluis
Tel.: 010 - 591 46 37
E-mailen

Laatste nieuws

Voor het laatste nieuws verwijzen we u door naar onze Parro App.